Representants dels centres escolars inscrits al programa Menjadors Escolars Més Sans i Sostenibles (MEMSS) i professionals de les administracions coordinadores del projecte van trobar-se el passat dimecres 6 de març al Centre Cívic Sant Agustí per fer balanç i engegar la ”Comunitat MEMSS”.
L’hora de dinar és un espai educador i transformador del model alimentari i un exemple clar és el programa MEMSS. Aquesta iniciativa innovadora es va posar en marxa fa tres anys amb l’objectiu d’orientar els hàbits dels infants cap a dietes més sostenibles i saludables, mentre es promou l’economia local i es fa front a l’emergència climàtica apostant pels productes de proximitat i de temporada.
Des que es va posar en marxa, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, el Consorci d’Educació de Barcelona i l’Agència de Salut Pública de Barcelona, el programa ha anat sumant centres escolars inscrits. De fet, aquest curs, ja compta amb 29 centres escolars participants, dels quals 7 són noves incorporacions.
En aquest espai de trobada es va fer balanç del camí fet fins ara, però també va servir per compartir experiències i bones pràctiques, detectar necessitats compartides i enfocar els principals reptes col·lectius a afrontar, en especial, potenciar el treball en xarxa, fer créixer el nombre d’escoles participants o com comptar amb més implicació de tots els agents (famílies, personal de monitoratge i cuina, equip docent…).
Entre les propostes que es van recollir durant la jornada, una de les més destacades va ser la voluntat de treballar de forma més coordinada i conjunta. D’aquesta manera, sota el nom provisional de “Comunitat MEMSS”, van sorgir diverses línies de treball per tal compartir recursos i millorar col·lectivament.