Tercera trobada de la comunitat de Menjadors Escolars Més Sans i Sostenibles

09/04/2025 - Viure amb salut,Entorns

El Mercat de Sant Andreu va acollir el dimecres 26 de març al matí la 3a trobada dels Menjadors Escolars Més Sans i Sostenibles (MEMSS). Entre docents, gestors d’empreses de restauració, personal de cuina, monitoratge i membres de les AFA, hi van participar una trentena de representants dels 33 centres educatius participants en el programa aquest curs. Durant la jornada la comunitat MEMSS va posar a debat les estratègies per a garantir la viabilitat dels menús saludables i sostenibles i va compartir experiències exitoses en el reaprofitament del menjar sobrant.

Aquest és el quart any de funcionament del programa impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i l’Agència de Salut Pública de Barcelona, amb el suport del Consorci d’Educació de Barcelona, per tal de promoure una alimentació infantil més equilibrada, saludable i sostenible als centres educatius tot oferint assessorament, recursos, informació i formació personalitzada per adaptar-se a la idiosincràsia i a les necessitats de cadascun.

La tasca es desenvolupa al llarg de tot el curs, però hi ha un moment destacat en el calendari: la jornada de centres educatius. El seu objectiu és ser un espai de trobada i de treball conjunt per poder compartir experiències, reptes i dificultats al voltant de les temàtiques concretes que han proposat les mateixes participants. Enguany, es va posar sobre la taula el repte de garantir un menú més saludable i sostenible sense incrementar el preu del menú, així com exemples exitosos d’iniciatives per reduir el malbaratament alimentari que s’han dut a terme amb la implicació de l’alumnat.

Més informació

Noticies relacionades