Avaluació dels menús escolars durant el curs 2022-2023

22/11/2023 - Viure amb salut,Entorns

L’ASPB valora els menús de les escoles d’educació infantil, primària i secundària de la ciutat que disposen de servei de menjador, i participen en el Programa de revisió dels Menús Escolars (PreME). Segons les valoracions fetes la majoria dels centres complien les recomanacions d’alimentació saludable, tot i que cal continuar millorant alguns aspectes. A més, han mostrat una elevada satisfacció amb els informes elaborats i amb les recomanacions proposades per l’ASPB.

Així doncs, el Servei de Salut, Escola i Comunitat va revisar els 141 menús dels centres escolars que van participar durant el curs 2022-2023. El nombre d’alumnes al qual ha arribat la revisió de menús per aquest curs escolar ha estat de 41.981.

Tot i que en general dels resultats són positius i destaca la millora dels paràmetres avaluats en les avaluacions de seguiment, cal continuar insistint en el compliment de les freqüències recomanades de carns vermelles i processades, augmentar el consum de proteïna d’origen vegetal i disminuir el consum de proteïna d’origen animal i d’aliments precuinats. Així com, continuar fomentant l’oferta de pa integral durant els àpats, l’ús de sal iodada i d’oli d’oliva o de gira-sol alt oleic per cuinar i per fregir, i l’oli d’oliva verge per amanir.

Veure/Obrir [PDF]

Noticies relacionades