Últims resultats del programa de revisió de menús escolars

El programa de revisió de menús escolars (PreME) s’ofereix des de l’Agència de Salut Pública de Barcelona als centres escolars d’educació infantil, primària i secundària de la ciutat de Barcelona que disposen de servei de menjador.
L’informe d’enguany mostra els resultats del PreME al llarg del curs 2015-16, basat en la revisió dels menús de 32 centres (24% de cobertura). En general, hi havia una alta adequació als criteris d’alimentació saludable establerts: el 97% de centres disposaven d’un espai exclusiu destinat al menjador, només un 3% disposaven de màquines expenedores d’aliments i begudes, un 85% van incloure en el menú diari aliments fruites, verdures i hortalisses, més del 90% complien les freqüències recomanades de verdura, arròs i llegums en els primers plats; així com de peix i carn en els segons plats, i el 96% utilitzen majoritàriament oli d’oliva. No obstant, cal millorar el compliment de les freqüències recomanades d’ous als segons plats, l’ús d’amanida com a guarnició i la fruita fresca com a les postres. D’altra banda, els centres escolars van mostrar elevada satisfacció amb els informes lliurats i les recomanacions proposades.
Programa de revisió de menús escolars (PreME). Informe del curs 2015-2016