Últims resultats del programa de revisió de menús escolars

25/05/2017 - Entorns

El programa de revisió de menús escolars (PreME) s’ofereix des de l’Agència de Salut Pública de Barcelona als centres escolars d’educació infantil, primària i secundària de la ciutat de Barcelona que disposen de servei de menjador.

L’informe d’enguany mostra els resultats del PreME al llarg del curs 2015-16, basat en la revisió dels menús de 32 centres (24% de cobertura). En general, hi havia una alta adequació als criteris d’alimentació saludable establerts: el 97% de centres disposaven d’un espai exclusiu destinat al menjador, només un 3% disposaven de màquines expenedores d’aliments i begudes, un 85% van incloure en el menú diari aliments fruites, verdures i hortalisses, més del 90%  complien les freqüències recomanades de verdura, arròs i llegums en els primers plats; així com de peix i carn en els segons plats, i el 96% utilitzen majoritàriament oli d’oliva. No obstant, cal millorar el compliment de les freqüències recomanades d’ous als segons plats, l’ús d’amanida com a guarnició i la fruita fresca com a les postres. D’altra banda, els centres escolars van mostrar elevada satisfacció amb els informes lliurats i les recomanacions proposades.

Programa de revisió de menús escolars (PreME). Informe del curs 2015-2016

Noticies relacionades