Alimentació saludable i segura en la perspectiva d’un sistema alimentari sostenible - ASPB - Agència de Salut Pública de Barcelona

Alimentació saludable i segura en la perspectiva d’un sistema alimentari sostenible

30/10/2020 - Viure amb salut

Barcelona esdevindrà Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible l’any 2021 i acollirà la trobada internacional del Pacte de Polítiques d’Alimentació Urbana de Milà. La Capitalitat Alimentària de la ciutat es basa en tres eixos clau: promoure dietes saludables, sobretot en el cas de la infància, plantejar l’alimentació sostenible com una oportunitat econòmica per al comerç de proximitat i la pagesia, i remarcar el seu vessant com a estratègia per lluitar contra el canvi climàtic.

En aquest context, l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) publica l’informe “Alimentació saludable i segura en la perspectiva d’un sistema alimentari sostenible”. El document descriu l’enfocament i les principals accions que l’ASPB realitza actualment en el camp de l’alimentació i la nutrició, i la seva contribució als projectes inclosos en la Capitalitat Alimentària de la ciutat en 2021. A més, revisa els principals indicadors del Pacte de Milà i el seu impacte en els indicadors propis de l’ASPB i inclou una ressenya de com el sistema alimentari de la ciutat ha intentat adaptar-se als reptes actuals de la pandèmia de la COVID-19.

Veure/Obrir [PDF]

Noticies relacionades