Requisits de seguretat alimentària.
Guia d’ajuda

Tots els establiments o activitats alimentàries han de complir amb les condicions i requisits de seguretat alimentària fixats per la normativa vigent. Existeixen normatives de caràcter general, amb condicions i requisits aplicables de forma general a totes les activitats alimentàries, i altres molt específiques.

Les empreses alimentàries estan obligades a dissenyar i posar en marxa sistemes d’autocontrol basat en l’anàlisi de perills i punts de control crític (APPCC) per oferir garanties sanitàries dels productes alimentaris que produeixen i comercialitzen. Aquesta obligació afecta tots els tipus d’empreses alimentàries, tot i que per als establiments petits la normativa introdueix criteris de flexibilitat per simplificar el sistema i facilitar-ne la implementació.

Per facilitar el compliment de les condicions sanitàries, hem redactat La guia d’establiments alimentaris, dirigida a establiments minoristes d’alimentació. En aquesta guia es pot trobar informació general per tot tipus d’establiment alimentari, i informació específica per als bars i restaurants, o per a establiments de comerç d’aliments (carnisseries, peixateries, rostisseries, pastisseries, etc.).

 

Tràmits

Cita prèvia amb el personal tècnic

Multimèdia

Amb els aliments, seguretat és salut

Vídeo musical: "Els autocontrols"

Materials divulgatius

Data de caducitat en embotits llescats i preenvasat

Tonyina segura. Com evitar els problemes amb la histamina

Normes sobre higiene dels aliments

Materials de suport i referència

Pla de control de l'aigua

Pla de neteja i desinfecció

Pla de control de plagues i altres animals indesitjables

Notícies

Informe breu sobre els döner kebabs i recomanacions per preparar-los i cuinar-los de forma segura

29-05-2023
Seguretat alimentària
La globalització ha introduït nous tipus de menjar en el nostre entorn. Un d’aquests menjars, […]

Avís sobre notificacions oficials a establiments alimentaris

20-03-2023
Seguretat alimentària
La Direcció de Seguretat Alimentària de l’Agència de Salut Pública de Barcelona ha detectat un […]

Informe sobre la vida útil d’alguns aliments en relació amb el risc de Listeria monocytogenes

29-09-2022
Seguretat alimentària
El Comitè Científic Assessor de Seguretat Alimentària ha aprovat un Informe sobre l’establiment de la […]