La inspecció sanitària

La inspecció és el principal mètode de control oficial en seguretat alimentària que les autoritats competents apliquen per garantir que els aliments s’elaboren i comercialitzen de forma segura. A la ciutat de Barcelona, l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) n’és l’autoritat competent. La seva Direcció de Seguretat Alimentària inspecciona els diferents tipus d’establiments alimentaris de la ciutat, des de les indústries alimentàries fins al petit comerç d’alimentació, passant per bars, restaurants, menjadors d’escoles, hospitals, centres de gent gran, o qualsevol altre tipus d’establiment alimentari.

Inspecció programada en establiments minoristes

Tràmits

Cita prèvia amb el personal tècnic

Multimèdia

Inspecció programada en establiments minoristes_

Materials divulgatius

Bons Profits. El control oficial dels aliments a la ciutat de Barcelona

Materials de suport i referència

Sistema de control oficial en Cadenes de Distribució Alimentària

Notícies

Informe sobre la vida útil d’alguns aliments en relació amb el risc de Listeria monocytogenes

29-09-2022
Seguretat alimentària
El Comitè Científic Assessor de Seguretat Alimentària ha aprovat un Informe sobre l’establiment de la […]

Publicació d’una Guia per als establiments alimentaris

13-06-2022
Seguretat alimentària
L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha publicat una Guia d’establiments alimentaris amb informació […]

Programa d’Investigació de la Qualitat Sanitària dels Aliments (IQSA) de Barcelona. Resultats 2020

18-05-2022
Seguretat alimentària
L’any 2020 l’Agència de salut Pública de Barcelona (ASPB) ha analitzat 302 mostres de diferents […]