La inspecció sanitària

La inspecció és el principal mètode de control oficial en seguretat alimentària que les autoritats competents apliquen per garantir que els aliments s’elaboren i comercialitzen de forma segura. A la ciutat de Barcelona, l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) n’és l’autoritat competent. La seva Direcció de Seguretat Alimentària inspecciona els diferents tipus d’establiments alimentaris de la ciutat, des de les indústries alimentàries fins al petit comerç d’alimentació, passant per bars, restaurants, menjadors d’escoles, hospitals, centres de gent gran, o qualsevol altre tipus d’establiment alimentari.

Tràmits

Cita prèvia amb el personal tècnic

Multimèdia

Inspecció programada en establiments minoristes

Materials divulgatius

Bons Profits. El control oficial dels aliments a la ciutat de Barcelona

Materials de suport i referència

Els estudis de vida útil d’aliments envasats a punt per consumir

Sistema de control oficial en Cadenes de Distribució Alimentària

Notícies

Vigilància de la qualitat sanitària dels aliments a Barcelona 2022

03-10-2023
Seguretat alimentària
Durant l’any 2022 l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha recollit i analitzat 398 […]

Recursos per a l’aprofitament i donació d’aliments segur

04-07-2023
Seguretat alimentària
L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha creat una caixa d’eines amb informació i […]

Vigilància de la qualitat sanitària dels aliments a Barcelona 2021

23-06-2023
Seguretat alimentària
L’any 2021 l’Agència de salut Pública de Barcelona (ASPB) ha analitzat 266 mostres de diferents […]