La inspecció sanitària

La inspecció és el principal mètode de control oficial en seguretat alimentària que les autoritats competents apliquen per garantir que els aliments s’elaboren i comercialitzen de forma segura. A la ciutat de Barcelona, l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) n’és l’autoritat competent. La seva Direcció de Seguretat Alimentària inspecciona els diferents tipus d’establiments alimentaris de la ciutat, des de les indústries alimentàries fins al petit comerç d’alimentació, passant per bars, restaurants, menjadors d’escoles, hospitals, centres de gent gran, o qualsevol altre tipus d’establiment alimentari.

Tràmits

Cita prèvia amb el personal tècnic

Multimèdia

Inspecció programada en establiments minoristes

Materials divulgatius

Bons Profits. El control oficial dels aliments a la ciutat de Barcelona

Materials de suport i referència

Els estudis de vida útil segura d’aliments llestos per al consum

Sistema de control oficial en Cadenes de Distribució Alimentària

Notícies

Els estudis de vida útil segura d’aliments llestos per al consum

12-02-2025
Seguretat alimentària
L’Agència de Salut Pública de Barcelona ha actualitzat el document sobre la metodologia per establir […]

Vigilància de la qualitat sanitària dels aliments a Barcelona 2023

19-12-2024
Seguretat alimentària
Durant l’any 2023 l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha recollit i analitzat 329 […]

CODAB, el nou sistema digital d’inspecció alimentària de l’ASPB

28-10-2024
Seguretat alimentària
L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha desenvolupat i implementat un sistema digital de […]