Vigilància sanitària d’aliments

Portem a terme la vigilància sanitària dels aliments comercialitzats a la ciutat mitjançant la presa de mostres per valorar la presència i/o nivells de diversos perills químics i/o microbiològics que poden estar presents en els aliments. Dels diferents programes que desenvolupem destaca el programa d’Investigació de la Qualitat Sanitària dels Aliments (IQSA). En funció dels resultats que obtenim d’aquests programes despleguem actuacions i programes de control sanitari oficial per eliminar o reduir el risc per al consumidor.

Materials divulgatius

Bons Profits. La vigilància de la seguretat dels aliments a la ciutat de Barcelona

L'acrilamida en els aliments

Anisakis

Informes

Programa d'Investigació de la Qualitat Sanitària dels Aliments (IQSA)

Dioxines, furans i PCBs en els aliments

Plaguicides en els aliments

Materials de suport i referència

La recollida de mostres alimentàries

Notícies

Publicació d’una Guia per als establiments alimentaris

13-06-2022
Seguretat alimentària
L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha publicat una Guia d’establiments alimentaris amb informació […]

Programa d’Investigació de la Qualitat Sanitària dels Aliments (IQSA) de Barcelona. Resultats 2020

18-05-2022
Seguretat alimentària
L’any 2020 l’Agència de salut Pública de Barcelona (ASPB) ha analitzat 302 mostres de diferents […]

Protocol per la reutilització

30-11-2021
Seguretat alimentària
Amb l’objectiu de reduir els residus, la fundació Rezero ha publicat un Protocol per garantir […]