L’ASPB ofereix actualment a les escoles de la ciutat el Programa de revisió dels Menús Escolars (PreME), d’acord amb el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Durant el curs 2018-2019 es va revisar els menús de 116 centres escolars d’educació infantil, primària i secundària de Barcelona, en el marc del Programa. La majoria de les escoles que hi participen compleixen les recomanacions d’alimentació saludable, tots disposen d’un espai exclusiu destinat al menjador, i el 100% de l’alumnat de primària i el 95% de l’alumnat de secundària no té accés a màquines expenedores d’aliments i begudes.
D’altra banda, les avaluacions realitzades per l’ASPB mostren també que cal millorar el compliment de les freqüències recomanades de carns grasses i processades, disminuir els fregits a les guarnicions, augmentar l’ús d’oli d’oliva, sobretot per a cuinar, i reduir el consum de plats precuinats. També cal augmentar la presència de fruita fresca a les postres i d’amanida com a guarnició, així com potenciar la freqüència de proteics vegetals als àpats.