Dinars saludables a les escoles de Barcelona - ASPB - Agència de Salut Pública de Barcelona

Dinars saludables a les escoles de Barcelona

09/05/2019 - Entorns

La majoria dels centres escolars que participen en el Programa de revisió de menús escolars (PReME) compleixen les recomanacions d’alimentació saludable. Les avaluacions dels menús de les escoles d’educació infantil, primària i secundària de la ciutat que disposen de servei de menjador, realitzades per l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) en el marc d’aquest programa, mostren també que tots tenen un espai exclusiu destinat al menjador, i només un baix percentatge tenen màquines expenedores d’aliments i begudes accessibles a l’alumnat (3,7%). D’altra banda, els resultats indiquen que els centres escolars valoren positivament l’informe i les recomanacions que els lliura l’ASPB i les implementen per millorar el servei de menjador que ofereixen a les famílies.

El Servei de Salut Comunitària de l’ASPB va revisar durant el curs 2017 – 2018 la programació de menús de 119 centres educatius de Barcelona, un 91,5% dels previstos. Els resultats d’aquestes avaluacions mostren que el 99,1% van incloure en el menú diari, aliments frescos, verdures, fruites i hortalisses, el 95% va complir les recomanacions de verdura, el 92% d’arròs i el 91% de llegums en els primers plats. Pel que fa als segons plats, el 96% van complir les recomanacions de peix i carn. Al 89% dels centres l’oli més utilitzat per amanir va ser el d’oliva. La majoria, per tant, complien les recomanacions d’alimentació equilibrada, tot i que, cal millorar en la freqüència d’ous als segons plats, l’ús d’amanida com a guarnició i la fruita fresca a les postres.

Descarregar fitxer [PDF]

Noticies relacionades