L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) presenta l’anàlisi detallada dels resultats de la darrera Enquesta de Salut de Barcelona (ESB). L’estudi ofereix informació rellevant sobre la salut de la població, els hàbits relacionats amb la salut, l’ús dels serveis sanitaris i les pràctiques preventives, però també sobre els determinants de la salut de la ciutadania. Els resultats que se n’obtenen són una eina fonamental per a la planificació i abordatge de les polítiques de salut i de qualitat de vida a la ciutat.
Ja es pot consultar l’informe Enquesta de Salut de Barcelona 2021 que recull els principals resultats. D’altra banda, es pot visitar el lloc web #enquestasalutbcn on es poden visualitzar les dades de les diferents edicions des de 2006 fins al 2021. Al web, la informació es mostra segons els eixos temàtics i de desigualtat: gènere, edat, nivell educatiu, classe social, país d’origen i territorial de la població major de 15 anys. A més, inclou també gràfiques d’evolució d’alguns indicadors clau al llarg dels anys i permet la descàrrega de la informació per poder ser incrustada en altres documents o en les xarxes socials.
Barcelona va ser pionera l’any 1983 amb la primera enquesta de salut de l’estat espanyol i des d’aleshores l’ASPB la realitza periòdicament. La de 2021 és la vuitena edició i ha incorporat preguntes noves sobre temes com l’alimentació, la soledat, les violències, el suïcidi, el joc amb diners i altres qüestions relacionades amb la COVID-19, entre d’altres. Les entrevistes es van fer entre febrer de 2021 i maig de 2022 i hi han participat 4.000 persones, de les quals 2110 són dones i 1890 són homes.