Presidenta
Sra. Gemma Tarafa i Orpinell
Vicepresident
Sr. Josep M. Argimon
Altres membres
Sra. Valentina Casino Rodríguez
Sra. Laia Claverol Torres
Sra. Sandra Escapa Solanas
Sr. Davide Malmusi
Sr. Xavier Llebaria Samper
Sr. Xavier Rodríguez i Guasch
Gerenta
Sra. Carme Borrell i Thió
Interventor
Sra. Josefa Casas Espitia
Secretària
Sra. Marta Salamero i García
La Presidència de l’Agència no comporta retribucions especifiques, atès que aquesta responsabilitat recau en un càrrec polític de l’Ajuntament que ja rep retribucions per les altres responsabilitats que exerceix. Actualment la Presidenta és Gemma Tarafa i Orpinell, que també és Regidora de Salut, Envelliment i Cures de l’Ajuntament de Barcelona.
En aquest enllaç trobareu informació sobre la Regidora i Presidenta, junt amb la d’altres alts càrrecs de l’Ajuntament.
http://ajuntament.barcelona.cat/transparencia/ca/dades-dels-carrecs-municipals-i-eventuals
L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) és un ens de l’administració pública, un organisme autònom de caire consorcial, amb personalitat jurídica pròpia i patrimoni independent. El va crear el Consorci Sanitari de Barcelona, en virtut del disposat a la Llei de la Carta Municipal de Barcelona, fruit de l’acord entre l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.
La creació de l’Agència es va fer a partir dels serveis que li varen adscriure l’Ajuntament i la Generalitat en acordar la seva creació. La seva Junta de Govern està formada per representants designats per l’Ajuntament (4) i la Generalitat (3), a més d’un representant dels treballadors/res. Proporcionalment, aquesta estructura es correspon amb les aportacions que les administracions fan al gruix del seu pressupost (Ajuntament 60% i Generalitat 40%), a banda dels ingressos propis que pot obtenir.
Llei 22/1998 de la Carta Municipal de Barcelona
Anunci de creació de l’Agència al Diari Oficial
La plantilla de l’Agència es va configurar en la seva creació el 2003 pel personal funcionari i contractat laboral de salut pública de l’Ajuntament. Posteriorment s’hi ha anat incorporant personal contractat laboral per la pròpia Agència i nous funcionaris de l’Ajuntament. A més, la Generalitat va adscriure de forma funcional personal del Departament de Salut al Laboratori, que tot i treballar a l’Agència consta en plantilla de la Generalitat i es regeix per les normes laborals vigents en aquesta administració.
La gestió dels recursos humans de l’Agència està condicionada per les regulacions legals detallades de les administracions públiques, així com pels acords de relacions laborals vigents. Es regeix per l’Acord de relacions laborals de l’Ajuntament de Barcelona (llevat del personal adscrit funcionalment pel Departament de Salut).
Les aliances estratègiques de l’Agència fan que també hi siguin presents metges en formació en medicina preventiva (MIR) que són plantilla d’altres ens i personal investigador en formació (PIF) finançat per projectes de recerca o externs i procedent del CIBERESP o contractat directament per l’Agència. També acull estudiants en pràctiques, i estudiants de postgrau que hi realitzen tesines, notablement del programa de mestratge en salut pública.
En la documentació adjunta en aquesta mateixa secció de transparència es detalla la composició i distribució de la plantilla, les taules retributives, i les convocatòries.
Descarregar fitxer 2019[PDF]
Descarregar fitxer 2018[PDF]
Descarregar fitxer 2017 [PDF]
Descarregar fitxer 2016 [PDF]
Descarregar fitxer 2015 [PDF]
El personal de l’Agència que hagi de desplaçar-se fora de la ciutat per motius del servei pot percebre les indemnitzacions previstes en la normativa d’acord amb el previst en el Real Decreto 462/2002 i les seves actualitzacions (https://www.boe.es/buscar/act.php?id=BOE-A-2002-10337).
La participació en els òrgans de govern de l’Agència no comporta dietes ni altres formes de retribució per als qui en formen part.