L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) realitza la vigilància de la salut sexual i reproductiva a la ciutat, fa seguiment dels principals indicadors tenint en compte els eixos de desigualtat i publica anualment un informe que recull les dades més recents disponibles i la seva evolució al llarg dels anys. Així doncs, ja està disponible l’informe corresponent a l’any 2019.
Entre els resultats, destaca el descens de l’embaràs adolescent (15 embarassos per 1.000 dones de 15 a 19 anys), tot i que, es mantenen les desigualtats segons país de naixement de les dones i també segons districte de residència.
Pel que fa a les violències masclistes, els resultats indiquen que afecten a totes les dones, però molt especialment a les més joves i a les quals pertanyen a grups socials més desafavorits. Segons dades de l’Enquesta de Salut de Barcelona 2016, el 4,3% de les dones de 15 i més anys van declarar haver patit algun maltractament durant l’any anterior (3,7% violència emocional, 1,4% violència física i 1,3% violència sexual). D’altar banda, l’enquesta FRESC (Factors de Risc a l’Escola Secundària) de 2016, mostra que el 18,4% de les noies escolaritzades a secundària de la ciutat referien haver patit violència en l’àmbit de la parella.
Per altra banda, l’evolució de les infeccions de transmissió sexual constata que la infecció pel VIH continua en descens. En canvi, els casos de limfogranuloma veneri, gonocòccia i clamídia continuen mostrant una tendència creixent.