L’Agència de Salut Pública de Barcelona ha participat en diferents taules i sessions del I Congrés virtual de la Societat Espanyola d’Epidemiologia (SEE) i l’Associació Portuguesa d’Epidemiologia (APE). S’han fet importants aportacions amb més de 50 comunicacions i ponències presentades. Entre els treballs premiats hi ha comunicacions i articles de persones professionals de l’ASPB.
Més de 700 professionals de l’Epidemiologia i la Salut Pública s’han reunit virtualment per reflexionar sobre el paper de l’epidemiologia i la salut pública, la sostenibilitat i la responsabilitat social. Durant la trobada científica anual de la SEE i de l’APE s’ha posat de manifest el valor de l’evidència científica en la presa de decisions.
Les desigualtats i el deteriorament mediambiental com a determinants de la salut han centrat el contingut del Congrés. En aquest sentit, s’ha profunditzat, entre altres temes, en la relació entre la sostenibilitat i la salut, la pobresa energètica o l’impacte de l’alimentació de la societat actual en el planeta. La COVID-19 hi ha estat també molt present. Hi ha hagut 7 taules dedicades a l’anàlisi de la pandèmia on s’ha tornat a evidenciar la rellevància dels determinants polítics i socials de la salut. A més, també s’han tractat altres temes com les infeccions de transmissió sexual, l’alcohol, el tabac, els cribratges de càncer, les vacunes o la resposta dels sistemes de salut davant la crisi.
L’ASPB ha fet aportacions en la majoria dels temes tractats durant la trobada amb més de 50 ponències i comunicacions diverses presentades. Persones expertes de l’APSB han participat tant en les taules de debat i moderant algunes d’elles, com en les sessions de comunicacions orals. Destaquem la taula centrada en l’impacte en salut de la pobresa energètica coordinada per Marc Marí-Dell’Olmo y Laura Oliveras de l’ASPB. Així com, la ponència de Carme Borrell, gerenta de l’ASPB, sobre la recerca i la seva translació en organitzacions de Salut Pública, i la seva participació en la taula Comunicació en epidemiologia: “Pandèmia a la gran ciutat”.
Finalment, la SEE i la APE han atorgat els premis a les millors comunicacions i articles per diferents categories. Entres les premiades, trobem els següents treballs de l’ASPB:
Enllaços relacionats
Gaceta Sanitària [PDF]
Premios