La salut sexual i reproductiva 2018

L’objectiu d’aquest informe és mostrar la situació actual a en els darrers anys dels indicadors de la salut sexual i reproductiva a la ciutat de Barcelona. Destacar que tres de cada quatre embarassos de dones residents a la ciutat de Barcelona acaben en un naixement i que aquest percentatge s’inverteix en les dones adolescents, ja que tres de cada quatre embarassos acaba en una interrupció de l’embaràs. Pel que fa a les conductes relacionades amb la salut de les dones embarassades, cal destacar que una de cada dues dones fumadores va deixar l’hàbit durant la gestació i que una de cada quatre dones tenia sobrepès abans l’embaràs. Per primera vegada es pública el consum d’alcohol en l’embaràs: quasi dues dones de cada deu consumeixen alcohol en l’embaràs.

Pel que fa a les cures durant l’embaràs, sis de cada deu dones embarassades realitza la seva primera visita a l’obstetra en el segon mes d’embaràs. Només una de cada cinc dones embarassades es van fer la prova de cribratge de l’ADN fetal en sang materna. Cal remarcar que un de cada tres parts es va realitzar per cesària. Nou de cada deu dones tenen intenció de fer lactància materna.

Els indicadors de resultats adversos de l’embaràs mostren que dos nadons per cada 1000 naixements moren en el primer any de vida. D’altra banda, set de cada 100 naixements tenien un baix pes en néixer per l’edat gestacional, és a dir un retard de creixement intrauterí.

En conclusió, la utilització de les fonts d’informació habituals permeten tenir un sistema de vigilància de la Salut Sexual i Reproductiva a la ciutat de Barcelona.
 

Llicència de Creative Commons
La salut sexual i reproductiva a la ciutat de Barcelona 2018″ de l`Agència de Salut Pública de Barcelona
està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0 Internacional de Creative Commons
Els permisos addicionals als d’aquesta llicència es poden trobar a
www.aspb.cat/wp-content/uploads/2020/01/ASPB-salut-sexual-reproductiva-barcelona-2018.pdf

Documents relacionats

La salut sexual i reproductiva 2017

La salut sexual i reproductiva 2016