Celebrem els 100 números de Treball al CAP, 26 anys de malalties relacionades amb el treball a Barcelona.
Aquest setembre s’ha publicat el nº 100 del butlletí Treball al CAP. En aquest nou número del butlletí hi podreu trobar una descripció dels casos notificats al Sistema de Vigilància de Malalties Relacionades amb el Treball durant el segon trimestre de 2018. Així mateix, també hi trobareu el resum d’un cas estudiat a la Unitat de Salut Laboral de Barcelona, que va afectar una dona que treballava com a operària en una cadena de muntatge d’aparells de climatització d’automòbils i va ésser diagnosticada d’una tendinitis d’espatlla dreta; i es presenta un recull de punts clau amb relació a l’avaluació de riscos laborals (ARL) i el mètode RULA per avaluar el risc per extremitats superiors.
L’ARL és el procés dirigit a mesurar la magnitud dels riscos laborals i a identificar les persones treballadores exposades als mateixos, proporcionant informació a l’empresari/ària per a que pugui decidir sobre la necessitat d’adoptar mesures preventives.
El mètode RULA [acrònim de Rapid Upper Limb Assessment (Valoració Ràpida dels Membres Superiors)] s’utilitza per valorar el grau d’exposició de la persona treballadora a factors de risc que poden ocasionar trastorns en els membres superiors degut a una elevada càrrega postural.
Treball al CAP. Prevenció de malalties relacionades amb el treball. Butlletí 100 [PDF]