Programa d’Investigació de la Qualitat Sanitària dels Aliments (IQSA) de Barcelona. Resultats 2019

25/01/2021 - Seguretat alimentària

El Programa d’Investigació de la Qualitat Sanitària dels Aliments (IQSA) és una eina de vigilància de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) que té com a objectiu valorar la presència i nivells de contaminants o altres agents que poden estar presents als aliments, mitjançant la presa de mostres periòdica. Així doncs, durant l’any 2019 han estat processades un total de 470 mostres de diferents grups d’aliments en els establiments de comerç alimentari de la ciutat. En aquest informe es presenten els resultats obtinguts.

L’informe IQSA està estructurat en tres grans blocs: els objectius centrals, els aliments i paràmetres investigats, i els resultats obtinguts, tant per diferents grups d’aliments com pel que fa a paràmetres analitzats.

L’IQSA és un programa obert i dinàmic, que permet la incorporació d’aquells contaminants que en un moment donat poden ser objecte d’especial interès. Els resultats obtinguts en la seva aplicació permeten avaluar la situació actual i la seva evolució en el temps. Igualment, contribueixen a la presa de decisions en la gestió del risc dins la Direcció de Seguretat Alimentària de l’ASPB.

Veure/Obrir [PDF]

Noticies relacionades

Novetat en l’exportació de productes d’origen animal al Regne Unit

13-09-2021
Seguretat alimentària
A partir de l’1 d’octubre de 2021 els operadors que treballen amb productes d’origen animal […]

Nova eina europea sobre etiquetatge dels aliments

18-01-2021
Seguretat alimentària
La Comissió Europea ha posat en marxa el Sistema d’informació sobre l’etiquetatge dels aliments (FLIS, […]

Memòria anual sobre la situació de la seguretat alimentària a Catalunya, 2018

15-12-2020
Seguretat alimentària
L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) ha publicat la Memòria anual sobre la situació de […]

Ús dels guants en la manipulació d’aliments

04-12-2020
Seguretat alimentària
Durant la manipulació dels aliments, les mans s’han de mantenir sempre netes. Si s’utilitzen guants, […]

Recomanacions de consum de vegetals de fulla verda entre la població infantil per la presència de nitrats

25-11-2020
Seguretat alimentària
L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha publicat al seu web un díptic […]

Consum segur de bolets

10-11-2020
Seguretat alimentària
Com cada any per aquestes dates el web de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària publica […]

Manipular els aliments amb seguretat

18-09-2020
Seguretat alimentària
Netejar / Separar / Coure / Refredar Aquestes són les quatre normes bàsiques que sempre […]

Llei contra el malbaratament alimentari

01-07-2020
Seguretat alimentària
S’ha aprovat la Llei 3/2020, de l’11 de març, de prevenció de les pèrdues i […]

L’acrilamida en els aliments: vigilància i recomanacions

07-05-2020
Seguretat alimentària
L’acrilamida és una substància que es forma de manera natural al cuinar o processar aliments […]

Presència de llet no declarada en torro tou d’ametlla

31-12-2019
Seguretat alimentària
NOVA INFORMACIÓ: Amb motiu dels resultats analítics d’autocontrol fets per l’empresa, en el que també […]

Presència de llet no declarada en torro tou d’ametlla

23-12-2019
Seguretat alimentària
S’estan retirant del mercat torró tou d’ametlla per presència de llet no declarada en l’etiquetatge. […]

Seguretat alimentària també a la xarxa

17-10-2019
Seguretat alimentària
En els darrers temps, ha augmentat la venda d’aliments per internet i també cal assegurar […]

Retirada dels lots de formatge afectats per Listeria

08-10-2019
Seguretat alimentària
L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i l’Agència de Salut Pública de Catalunya del […]

Amb els aliments, seguretat és salut!

05-06-2019
Seguretat alimentària
El divendres 7 de juny és el Dia mundial de la Seguretat alimentària, una iniciativa […]

Vídeos amb molt de ritme per millorar la seguretat alimentària

14-11-2018
Seguretat alimentària
L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i la Direcció de Comerç de l’Ajuntament promouen […]

Resultats del Programa IQSA: Investigació de la Qualitat Sanitària dels Aliments, a Barcelona

23-10-2018
Seguretat alimentària
El programa d’Investigació de la Qualitat Sanitària dels Aliments (IQSA) té com a objectiu fonamental […]

Un esforç de difusió per a garantir una “tonyina segura”

15-05-2018
Seguretat alimentària
Els darrers anys s’han notificat diversos brots de toxiinfecció alimentària vinculada a la histamina. La majoria […]