Amb els aliments, seguretat és salut!

05/06/2019 - Seguretat alimentària

El divendres 7 de juny és el Dia mundial de la Seguretat alimentària, una iniciativa de l’ONU que vol conscienciar sobre la importància de la seguretat alimentària amb l’objectiu de protegir la salut de les persones. L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ho vol celebrar amb música.

Els comerços alimentaris i establiments de restauració de Barcelona són peça clau en la millora de les condicions sanitàries i les bones pràctiques de treball per tal de mantenir la seguretat i tenir cura de la salut dels seus clients. Per això la Direcció de Seguretat Alimentària de l’ASPB i la Direcció de Comerç de l’Ajuntament de Barcelona han elaborat una col·lecció de consells musicals adreçats als operadors i al personal del sector alimentari de la ciutat que tenen com a objectiu principal enfortir el coneixement i la cultura de la seguretat alimentària mitjançant la informació, educació i sensibilització.

La campanya “Amb els aliments, seguretat és salut”, reuneix 5 vídeos cantats en català, de curta durada i amb missatges clau sobre seguretat alimentària: “Prepara’t”, “Parlem d’higiene”, “Cal tenir-ho clar”,  “Els Xefs” i “Els autocontrols”. Tots ells estan subtitulats en 5 idiomes: català, castellà, anglès, xinès i urdú.

Veure els vídeos musicals
www.aspb.cat/bcnalimentssegurs

#BCNalimentssegurs

Noticies relacionades

40 anys d’Investigació de la Qualitat Sanitària dels Aliments (IQSA)

Sessions científiques, Seguretat alimentària, Recerca i docència
ASPB us convida a una nova sessió científica que es farà només en línia a […]

CODAB, el nou sistema digital d’inspecció alimentària de l’ASPB

28-10-2024
Seguretat alimentària
L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha desenvolupat i implementat un sistema digital de […]

Seguretat alimentària dels complements alimentaris

Sessions científiques, Seguretat alimentària, Recerca i docència
La sessió del dia 15/10/2024 ja es troba disponible al nostre canal de YouTube. Programa […]

Vigilància de la qualitat sanitària dels aliments a Barcelona 2022

03-10-2023
Seguretat alimentària
Durant l’any 2022 l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha recollit i analitzat 398 […]

Sessió Científica: Aportació de la digitalització en el control oficial de seguretat alimentària

Sessions científiques, Seguretat alimentària, Recerca i docència
La sessió científica del dia 24/10/2023 ja està disponible al nostre canal de YouTube Programa […]

Recursos per a l’aprofitament i donació d’aliments segur

04-07-2023
Seguretat alimentària
L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha creat una caixa d’eines amb informació i […]

Vigilància de la qualitat sanitària dels aliments a Barcelona 2021

23-06-2023
Seguretat alimentària
L’any 2021 l’Agència de salut Pública de Barcelona (ASPB) ha analitzat 266 mostres de diferents […]

Informe breu sobre els döner kebabs i recomanacions per preparar-los i cuinar-los de forma segura

29-05-2023
Seguretat alimentària
La globalització ha introduït nous tipus de menjar en el nostre entorn. Un d’aquests menjars, […]

Avís sobre notificacions oficials a establiments alimentaris

20-03-2023
Seguretat alimentària
La Direcció de Seguretat Alimentària de l’Agència de Salut Pública de Barcelona ha detectat un […]

Informe sobre la vida útil d’alguns aliments en relació amb el risc de Listeria monocytogenes

29-09-2022
Seguretat alimentària
El Comitè Científic Assessor de Seguretat Alimentària ha aprovat un Informe sobre l’establiment de la […]

Publicació d’una Guia per als establiments alimentaris

13-06-2022
Seguretat alimentària
L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha publicat una Guia d’establiments alimentaris amb informació […]

Programa d’Investigació de la Qualitat Sanitària dels Aliments (IQSA) de Barcelona. Resultats 2020

18-05-2022
Seguretat alimentària
L’any 2020 l’Agència de salut Pública de Barcelona (ASPB) ha analitzat 302 mostres de diferents […]

Protocol per la reutilització

30-11-2021
Seguretat alimentària
Amb l’objectiu de reduir els residus, la fundació Rezero ha publicat un Protocol per garantir […]

Novetat en l’exportació de productes d’origen animal al Regne Unit

13-09-2021
Seguretat alimentària
A partir de l’1 d’octubre de 2021 els operadors que treballen amb productes d’origen animal […]

Programa d’Investigació de la Qualitat Sanitària dels Aliments (IQSA) de Barcelona. Resultats 2019

25-01-2021
Seguretat alimentària
El Programa d’Investigació de la Qualitat Sanitària dels Aliments (IQSA) és una eina de vigilància […]

Nova eina europea sobre etiquetatge dels aliments

18-01-2021
Seguretat alimentària
La Comissió Europea ha posat en marxa el Sistema d’informació sobre l’etiquetatge dels aliments (FLIS, […]

Memòria anual sobre la situació de la seguretat alimentària a Catalunya, 2018

15-12-2020
Seguretat alimentària
L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) ha publicat la Memòria anual sobre la situació de […]

Ús dels guants en la manipulació d’aliments

04-12-2020
Seguretat alimentària
Durant la manipulació dels aliments, les mans s’han de mantenir sempre netes. Si s’utilitzen guants, […]

Recomanacions de consum de vegetals de fulla verda entre la població infantil per la presència de nitrats

25-11-2020
Seguretat alimentària
L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha publicat al seu web un díptic […]

Consum segur de bolets

10-11-2020
Seguretat alimentària
Com cada any per aquestes dates el web de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària publica […]

Manipular els aliments amb seguretat

18-09-2020
Seguretat alimentària
Netejar / Separar / Coure / Refredar Aquestes són les quatre normes bàsiques que sempre […]

Llei contra el malbaratament alimentari

01-07-2020
Seguretat alimentària
S’ha aprovat la Llei 3/2020, de l’11 de març, de prevenció de les pèrdues i […]

L’acrilamida en els aliments: vigilància i recomanacions

07-05-2020
Seguretat alimentària
L’acrilamida és una substància que es forma de manera natural al cuinar o processar aliments […]

Presència de llet no declarada en torro tou d’ametlla

31-12-2019
Seguretat alimentària
NOVA INFORMACIÓ: Amb motiu dels resultats analítics d’autocontrol fets per l’empresa, en el que també […]

Presència de llet no declarada en torro tou d’ametlla

23-12-2019
Seguretat alimentària
S’estan retirant del mercat torró tou d’ametlla per presència de llet no declarada en l’etiquetatge. […]

Seguretat alimentària també a la xarxa

17-10-2019
Seguretat alimentària
En els darrers temps, ha augmentat la venda d’aliments per internet i també cal assegurar […]

Retirada dels lots de formatge afectats per Listeria

08-10-2019
Seguretat alimentària
L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i l’Agència de Salut Pública de Catalunya del […]

Vídeos amb molt de ritme per millorar la seguretat alimentària

14-11-2018
Seguretat alimentària
L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i la Direcció de Comerç de l’Ajuntament promouen […]

Resultats del Programa IQSA: Investigació de la Qualitat Sanitària dels Aliments, a Barcelona

23-10-2018
Seguretat alimentària
El programa d’Investigació de la Qualitat Sanitària dels Aliments (IQSA) té com a objectiu fonamental […]

Un esforç de difusió per a garantir una “tonyina segura”

15-05-2018
Seguretat alimentària
Els darrers anys s’han notificat diversos brots de toxiinfecció alimentària vinculada a la histamina. La majoria […]