Retirada dels lots de formatge afectats per Listeria

08/10/2019 - Seguretat alimentària

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i l’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (ASPCAT) han rebut notificació d’una alerta relativa a la presència de Listeria monocytogenes i Escherichia coli O26: H11 en determinats lots de formatge de llet crua de vaca procedent de França.

La distribució d’aquests productes s’ha realitzat a diferents magatzems distribuïdors i grans superfícies de Barcelona, Catalunya, i de l’Estat Espanyol. L’empresa fabricant és SAS LE MOULINS, amb Registre Sanitari FR 09.214.001 CE, a Moulis, França. L’ASPCAT i l’ASPB han iniciat les actuacions de gestió de l’alerta i la comprovació de la retirada del producte del mercat.

L’avís ha estat traslladat per les autoritats sanitàries d’Alemanya, mitjançant el Sistema d’Alerta Ràpid per a Aliments i Pinsos de la Unió Europea (RASFF), a l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició mitjançant el Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI).

 

Trobareu més informació sobre aquesta alerta i els productes retirats als següents enllaços:

Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Agencia española de Consumo, Seguridad alimentaria y Nutrición

Noticies relacionades

Seguretat alimentària també a la xarxa

17-10-2019
Seguretat alimentària
En els darrers temps, ha augmentat la venda d’aliments per internet i també cal assegurar […]

Amb els aliments, seguretat és salut!

05-06-2019
Seguretat alimentària
El divendres 7 de juny és el Dia mundial de la Seguretat alimentària, una iniciativa […]

Vídeos amb molt de ritme per millorar la seguretat alimentària

14-11-2018
Seguretat alimentària
L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i la Direcció de Comerç de l’Ajuntament promouen […]

Resultats del Programa IQSA: Investigació de la Qualitat Sanitària dels Aliments, a Barcelona

23-10-2018
Seguretat alimentària
El programa d’Investigació de la Qualitat Sanitària dels Aliments (IQSA) té com a objectiu fonamental […]

Un esforç de difusió per a garantir una “tonyina segura”

15-05-2018
Seguretat alimentària
Els darrers anys s’han notificat diversos brots de toxiinfecció alimentària vinculada a la histamina. La majoria […]