L’ASPB renuncia a les captures de coloms a la via pública

19/12/2016 - Plagues urbanes

Després de l’anunci de l’Ajuntament de la ciutat de l’inici d’un estudi independent que avaluarà l’eficàcia del pinso anticonceptiu com a mètode de control poblacional, l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) decideix posar fi d’immediat a la captura i sacrifici de coloms. La institució de salut pública continuarà monitoritzant l’estat sanitari dels coloms a Barcelona, i fent una vigilància i control de riscos per a la salubritat general.

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) abandona la pràctica de captura i sacrifici de coloms a la ciutat, que venia desenvolupant com a mètode principal de control de la població d’aquestes aus els darrers anys, dins d’un programa integral específic. L’Agència renuncia a un sistema que ha estat la via principal per evitar la proliferació excessiva del colom i per treballar en la reducció de densitats elevades, que suposen pitjor qualitat de vida per les aus i molèsties en l’entorn urbà.

L’Agència ha fet sensibilització social tots aquests anys amb la recomanació de no facilitar aliment als coloms a la via pública, donada l’evidència que això pot perjudicar la salut dels coloms i en minva la qualitat de vida, perquè facilita la sobrepoblació d’aus.

Respecte al cens de coloms (Columba livia) a Barcelona, el darrer càlcul tècnic elaborat ara fa dos anys indicava que hi ha 85.000 exemplars que viuen a la ciutat.

Noticies relacionades

Prevenció del mosquit tigre a l’escola

23-05-2019
Plagues urbanes
L’Agència de Salut Pública de Barcelona amb la col·laboració de MosquitoAlert ha posat en marxa, […]

Nou document per a minimitzar els efectes del mosquit tigre

29-06-2018
Plagues urbanes
Conéixes les recomanacions per a minimitzar els efectes del mosquit tigre en el benestar de […]

Comença un estudi del gavià argentat a Barcelona

27-04-2018
Plagues urbanes
L’estudi ”Ecologia del moviment i impacte zoonòtic del gavià argentat BCN GULLS”, comportarà un període […]

Més recursos pel control de rosegadors

28-07-2017
Plagues urbanes
Enguany i durant els propers mesos (fins al novembre) el programa de vigilància i control […]