ArtGran

ArtGran és una intervenció per reduir la solitud i millorar la qualitat de vida de les persones grans de Barcelona a través de tallers d’art fets en museus i centres culturals de la ciutat.

Durant l’any 2022 es va dur a terme una prova pilot del projecte per avaluar-ne els efectes. La intervenció, que consta de 10 sessions, es va fer a sis museus i centres culturals de Barcelona: Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Centre de Cultural Contemporània de Barcelona (CCCB), Museu Picasso, CaixaForum i Recinte Modernista Sant Pau. Hi van participar persones de 70 anys o més, amb sentiment de solitud no desitjada.

Les persones participants en la prova pilot eren veïns i veïnes de deu barris de la ciutat i van ser seleccionades per les persones professionals d’atenció primària, serveis socials i la taula de salut del barri. Els barris on es va implementar han estat: Porta, Prosperitat, Guinardó, Baix Guinardó, Montbau, Vall d’Hebron, Vila de Gràcia, La Salut, Camp d’en Grassot i Sant Antoni.

Tenint en compte els beneficis per a la salut i qualitat de vida que mostren els resultats de l’avaluació, l’ASPB donarà continuïtat al programa en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, atenció primària i els museus i l’oferirà en el marc de les intervencions de salut comunitària als barris.