sirian_imagen

 

El programa SIRIAN, acrònim de “Salut sexual i reproductiva en dones immigrades i autòctones“, pretén millorar l’ús de contracepció especialment entre la població immigrada i adolescent, amb una entrevista de consell contraceptiu a l’àmbit comunitari. Es fa en els barris de Barcelona amb més embarassos no desitjats i embarassos adolescents, amb la col•laboració dels agents comunitaris, l’atenció primària de salut i social, i els serveis d’atenció a la salut sexual i reproductiva de la zona.

Aquest programa vol contribuir a reduir els embarassos no desitjats i a augmentar els coneixements sobre contracepció mitjançant entrevistes personals de consell contraceptiu en l’àmbit comunitari. Igualment, es persegueix que augmenti l’ús dels serveis de salut sexual i reproductiva del territori per part de les persones participants. S’adreça a les dones de 14 a 49 anys i als homes de 14 a 29 anys.

SIRIAN ofereix la possibilitat de participar en sessions d’assessorament personalitzat sobre els mètodes anticonceptius i sobre recursos del barri a càrrec de personal especialitzat. Les entrevistes es duen a terme a espais comunitaris i la participació és totalment gratuïta.

El programa s’ha desenvolupat als barris de El Poble Sec i Sant Antoni (2006-10), Ciutat Meridiana, Torre Baró i Vallbona (2010-13), Bon Pastor i Baró de Viver (2011-14), i el Besòs i el Maresme (2014-15). Actualment s’ha desplegat a quatre barris del districte de Nou Barris (Trinitat Nova, Turó de la Peira, Can Peguera i Roquetes).

Material i recursos de suport

Contacta’ns
Servei de Programes i Intervencions Preventives
Agència de Salut Pública de Barcelona
Tel. 93 238 45 45 ext. 384.
Enviar un correu electrònic