Alimentació sana i sostenible dels infants

L’àmbit de la salut i la sostenibilitat ambiental és un dels objectius prioritaris de l’Ajuntament de Barcelona i l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB). Per això, s’ha posat en marxa el projecte “Menjadors escolars més sans i sostenibles” als centres educatius de la ciutat, amb l’objectiu de promoure una alimentació infantil més equilibrada, saludable i sostenible tant a l’escola com a casa. Així, al projecte es proposen nous menús escolars que inclouen menys carn vermella o processada i més proteïna d’origen vegetal, seguint els criteris consensuats i establerts en la guia L’alimentació saludable en l’etapa escolar (2020), editada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPSCAT) amb el suport de l’ASPB, entre altres entitats i institucions. A la proposta també es promou la incorporació de més amanida en la guarnició i fruita fresca en les postres, i s’insisteix en la importància d’utilitzar oli d’oliva per amanir i cuinar, així com en oferir productes integrals. Igualment, es recomana l’ús de productes de proximitat i de temporada.

En el marc del projecte, també s’ofereixen informació, recomanacions i propostes de canvi per a les famílies. En aquest sentit, a continuació trobareu un recull de preguntes i respostes per resoldre els dubtes més freqüents sobre l’alimentació saludable dels infants.

Aquesta informació es pot trobar a: