Autocontrol dels establiments i activitats alimentàries

Les empreses alimentàries estan obligades a dissenyar i posar en marxa sistemes d’autocontrol basat en l’anàlisi de perills i punts de control crític (APPCC) per oferir garanties sanitàries dels productes alimentaris que produeixen i comercialitzen. Per avaluar l’eficàcia d’aquests mecanismes d’autocontrol, i com una activitat més del control sanitari oficial, portem a terme auditories sanitàries. Aquesta obligació afecta tots els tipus d’empreses alimentàries, tot i que per als establiments petits la normativa introdueix criteris de flexibilitat per simplificar el sistema i facilitar-ne la implementació.

Tràmits

Cita prèvia amb el personal tècnic

Multimèdia

Vídeo musical: "Els autocontrols"

Materials divulgatius

Al·lergies i intoleràncies alimentàries

Materials de suport i referència

Pla de control de l'aigua

Pla de neteja i desinfecció

Pla de control de plagues i altres animals indesitjables

Notícies

Informe sobre la vida útil d’alguns aliments en relació amb el risc de Listeria monocytogenes

29-09-2022
Seguretat alimentària
El Comitè Científic Assessor de Seguretat Alimentària ha aprovat un Informe sobre l’establiment de la […]

Publicació d’una Guia per als establiments alimentaris

13-06-2022
Seguretat alimentària
L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha publicat una Guia d’establiments alimentaris amb informació […]

Programa d’Investigació de la Qualitat Sanitària dels Aliments (IQSA) de Barcelona. Resultats 2020

18-05-2022
Seguretat alimentària
L’any 2020 l’Agència de salut Pública de Barcelona (ASPB) ha analitzat 302 mostres de diferents […]