Malalties relacionades amb el treball. Treball al CAP nº 97

27/12/2017 - Salut i treball

Aquest desembre s’ha publicat el nº 97 del butlletí Treball al CAP. En aquest nou número del butlletí hi podreu trobar una descripció dels casos notificats al Sistema de Vigilància de Malalties Relacionades amb el Treball durant el tercer trimestre de 2017. Així mateix, també hi trobareu el resum d’un cas estudiat a la Unitat de Salut Laboral de Barcelona que va afectar una dona que treballava d’educadora social a un centre assistencial i va ésser diagnosticada d’un trastorn ansiós-depressiu i un trastorn per estrès posttraumàtic, i es presenta un recull de punts clau en relació al treball emocional com a factor de risc psicosocial.

El treball emocional es defineix com «la gestió del sentiment (emocions) per crear una imatge pública tant facial com corporal en el lloc de treball». L’objectiu principal de mostrar un estat emocional apropiat és influir en els sentiments i reaccions d’altres persones en la direcció desitjada.

Treball al CAP. Prevenció de malalties relacionades amb el treball. Butlletí 97 [PDF]

Noticies relacionades

Informe anual de salut laboral de Barcelona

18-12-2017
Salut i treball
S’ha publicat el nou informe de salut laboral que inclou indicadors d’estructura sociodemogràfica i característiques […]

Malalties relacionades amb el treball. Treball al CAP nº96.

17-10-2017
Salut i treball
Aquest octubre s’ha publicat el nº 96 del butlletí Treball al CAP. En aquest nou número del butlletí […]

Nous informes de salut laboral a la ciutat

27-04-2017
Salut i treball
L’ Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) registra els principals indicadors de salut laboral […]