Tractament a adolescents i joves

Barcelona disposa de recursos públics d’assessorament i d’atenció a qualsevol tipus de drogodependències (alcohol, cànnabis, cocaïna, etc.) per a adolescents i joves fins a 21 anys i per a les seves famílies. L’accés a aquests serveis pot ser per iniciativa del pròpia adolescent o jove o de la seva família, o bé a través de la derivació de qualsevol professional dels àmbits sanitari, social, educatiu i comunitari.

 

Materials divulgatius

Servei d'Orientació sobre Drogues

Programa d'Atenció a Adolescents. Horta-Guinardó

Materials de suport i referència

Plan Nacional sobre Drogas

De marxa sense entrebancs és un programa d’oci saludable iniciat l'any 2002, cofinançat pel Plan Nacional sobre Drogas i adreçat a adolescents i joves. Els seus objectius són: promoure alternatives saludables d’oci entre els adolescents i joves de Barcelona i contribuir a conscienciar dels riscos derivats del consum de begudes alcohòliques, cannabis i altres drogues, promovent conductes favorables a la salut. S’ofereixen activitats esportives i formatives.

Exposició Cannabis, com ho vius?

L’exposició itinerant sobre el cannabis (Cannabis, com ho vius?), consta de 12 plafons transportables, un trípticci una guia d'activitats per a monitors, educadors i juvenils. El seu objectiu és informar dels riscs de la cannabis, fomentant una reflexió crítica a través de vinyetes amb situacions amb les que els joves es poden identificar. Es presta gratuïtament a centres cívics, casals de joves i escoles.